
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje | porcja |
Składniki
- 2 ziemniaki
- 1 marchew
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2-3 szczypty przypraw
- 1 garść zielonej pietruszki
Składniki
| ![]() ![]() ![]() |
Sposób przygotowania
- Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ziemniaki i marchewkę. Dopraw warzywa solą i pieprzem oraz dodaj mąkę ziemniaczaną.
- Odstaw je na 5-10 minut aby warzywa puściły nieco soku (nadmiar soku wylej).
- Smaż masę na rozgrzanej patelni robiąc placki, lekko je rozpłaszczając (z każdej strony).
- Przełóż na talerz i polej jogurtem greckim oraz posyp pietruszką.
B
Brownie z fasoliBuddha bowl z jajkiem i ryżem
C
Czekoladowa mufinkaD
Daktylowo-kakaowa wegańska owsianka z truskawkamiG
Gruszkowo-kokosowy deserGrzanki z jajecznicą
J
Jaglanka z jabłkiem, miodem i orzechamiK
Kakaowy omlet z bananemM
Mini pizzerkiO
Omlet z pomidorkamiOwsianka daktylowo - czekoladowa
P
Pieczony bananowy omletPlacki marchewkowo-ziemniaczane
R
Risotto z grzybamiS
Sałatka z pieczonymi ziemniaczkami, fasolką i fetąSałatka z rukolą i camebertem