jajko ze szparagami

Jajka na miękko ze szparagami

jajko ze szparagami

Jajka na miękko ze szparagami

Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Rodzaj kolacja, lunch, śniadanie
Kuchnia fusion, polska, śródziemnomorska, wegetariańska
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 5 szparagów lub inne zielone warzywo
  • 2 garści szpinaku
  • 3 łyżeczki hummusu
  • 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
  • 1 łyżeczka olej lnianego

Instrukcje
 

  • Jajka ugotuj na miękko w rondelku.
  • Szparagi umyj, usuń końce i podduś na wodzie.
  • Ułóż jajka i szparagi na liściach szpinaku, polej olejem lnianym. Dopraw wedle uznania.
  • Jedz z grzanką posmarowaną hummusem.
  • E: 390kcal, B: 21,4g, T: 23,3g, W: 19.6g, WW: 2
Słowo kluczowe low carb

Leave a Comment