jajko ze szparagami

Jajka na miękko ze szparagami

jajko ze szparagami

Jajka na miękko ze szparagami

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course kolacja, lunch, śniadanie
Cuisine fusion, polska, śródziemnomorska, wegetariańska
Servings 1 porcja

Ingredients
  

  • 5 szparagów lub inne zielone warzywo
  • 2 garści szpinaku
  • 3 łyżeczki hummusu
  • 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
  • 1 łyżeczka olej lnianego

Instructions
 

  • Jajka ugotuj na miękko w rondelku.
  • Szparagi umyj, usuń końce i podduś na wodzie.
  • Ułóż jajka i szparagi na liściach szpinaku, polej olejem lnianym. Dopraw wedle uznania.
  • Jedz z grzanką posmarowaną hummusem.
  • E: 390kcal, B: 21,4g, T: 23,3g, W: 19.6g, WW: 2
Keyword low carb

Leave a Comment