Cofnij
jajko ze szparagami

Jajka na miękko ze szparagami

Czas przygotowania 10 minuty
Łączny czas 10 minuty
Rodzaj kolacja, lunch, śniadanie
Kuchnia fusion, polska, śródziemnomorska, wegetariańska
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 5 szparagów lub inne zielone warzywo
  • 2 garści szpinaku
  • 3 łyżeczki hummusu
  • 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
  • 1 łyżeczka olej lnianego

Instrukcje
 

  • Jajka ugotuj na miękko w rondelku.
  • Szparagi umyj, usuń końce i podduś na wodzie.
  • Ułóż jajka i szparagi na liściach szpinaku, polej olejem lnianym. Dopraw wedle uznania.
  • Jedz z grzanką posmarowaną hummusem.
  • E: 390kcal, B: 21,4g, T: 23,3g, W: 19.6g, WW: 2
Słowo kluczowe low carb