Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Jajka na miękko ze szparagami
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
kolacja, lunch, śniadanie
Kuchnia
fusion, polska, śródziemnomorska, wegetariańska
Porcje
1
porcja
Składniki
5
szparagów
lub inne zielone warzywo
2
garści
szpinaku
3
łyżeczki
hummusu
1
kromka
chleba żytniego na zakwasie
1
łyżeczka
olej lnianego
Instrukcje
Jajka ugotuj na miękko w rondelku.
Szparagi umyj, usuń końce i podduś na wodzie.
Ułóż jajka i szparagi na liściach szpinaku, polej olejem lnianym. Dopraw wedle uznania.
Jedz z grzanką posmarowaną hummusem.
E: 390kcal, B: 21,4g, T: 23,3g, W: 19.6g, WW: 2
Słowo kluczowe
low carb