brownie z fasoli
brownie z fasoli

Brownie z fasoli

Czas przygotowania 1 minuta
Czas gotowania 50 minuty
Łączny czas 1 godzina 42 minuty
Rodzaj deser
Kuchnia fusion
Porcje 12

Składniki
  

  • 300 g fasola czerwona lub biała
  • 4 jaja
  • 30 łyżeczek erytrolu
  • 100 g oleju rzepakowego
  • 100 g orzechów włoskich
  • 90 g mąki kokosowej
  • 6 łyżek kakao (gorzkiego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Instrukcje
 

  • Zmiksować wszystkie składniki, na końcu dodać orzechy, wylać do formy, piec 40-45 minut w 180 stopniach góra/dół. Można użyć innej fasoli: czerwonej, czarnej.

Leave a Comment