sałatka z pieczonych ziemniaków

Sałatka z pieczonymi ziemniaczkami, fasolką i fetą

sałatka z pieczonych ziemniaków

Sałatka z pieczonymi ziemniaczkami, fasolką i fetą

Czas przygotowania 2 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Łączny czas 57 minuty
Rodzaj kolacja, lunch
Kuchnia fusion
Porcje 1 osobę
Kalorie 1276 kcal

Składniki
  

  • 140 g ziemniaków
  • 1 dużą garść fasolki szparagowej może być z mrożonki
  • 50 g fety
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 kromka chleba żytniego na zakwasie

Instrukcje
 

  • Ziemniaki pokrój, przypraw mieszanką, wyłóż razem z fasolką na papier do pieczenia, na blaszce piekarnika lub weź składniki z wczorajszego obiadu 🙂 Piecz około 25 minut.
  • W tym czasie pokrój fetę, suszone pomidory i czerwoną cebulkę.
  • Po ostudzeniu ziemniaków, całość wymieszaj, dopraw tymiankiem, można skropić octem balsamicznym.

Leave a Comment