Ekspressowy deser a’la szarlotka
Ekspressowy deser a'la szarlotka
Składniki
- 200 gramów jogurtu naturalnego
- 1 jabłko
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 2 sztuki herbatników mogą być też ciasteczka owsiane
- 3 szczypty cynamonu lub więcej jak lubisz
- 2 łyżki płatków owsianych lub innych np. gryczanych, jaglanych
Instrukcje
- Jabłko obierz, pokrój w kostkę i podduś z cynamonem na odrobinie wody. Gdy woda wyparuje, podpraż chwilę kawałki.
- Przygotuj mały słoiczek/szklankę lub pudełko. Na dno dodaj pokruszone herbatniki i płatki owsiane.
- Orzechy podpraż na patelni, posiekaj drobno i wymieszaj z jogurtem.
- Nałóż jogurt na herbatniki. Na wierzch wyłóż podduszone kawałki jabłka.
- E: 427kcal, B: 16,9g, T: 15,2g, W: 51,9g, WW: 5,2