Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Ekspressowy deser a'la szarlotka
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
3
minuty
minut
Łączny czas
3
minuty
minut
Rodzaj
deser, przekąska, śniadanie
Kuchnia
polska, wegetariańska
Porcje
1
porcja
Składniki
200
gramów
jogurtu naturalnego
1
jabłko
1
łyżka
orzechów włoskich
2
sztuki
herbatników
mogą być też ciasteczka owsiane
3
szczypty
cynamonu
lub więcej jak lubisz
2
łyżki
płatków owsianych
lub innych np. gryczanych, jaglanych
Instrukcje
Jabłko obierz, pokrój w kostkę i podduś z cynamonem na odrobinie wody. Gdy woda wyparuje, podpraż chwilę kawałki.
Przygotuj mały słoiczek/szklankę lub pudełko. Na dno dodaj pokruszone herbatniki i płatki owsiane.
Orzechy podpraż na patelni, posiekaj drobno i wymieszaj z jogurtem.
Nałóż jogurt na herbatniki. Na wierzch wyłóż podduszone kawałki jabłka.
E: 427kcal, B: 16,9g, T: 15,2g, W: 51,9g, WW: 5,2