Ciasto: wymieszać mąki z erytrolem (lub 1/2 na 1/2 z ksylitolem), dodać masło (100g) i jajko, zagnieść, odstawić do lodówki.
Rabarbar 500g obrać, pokroić w romby.
Resztę rabarbaru + truskawki poddusić w rondelku z erytrolem/ksylitolem, aż się rozpadną.
Masa: przygotować budyń śmietankowy na mleku, dosłodzić (jeśli nie ma cukru) ksylitolem (lub 1/2 na 1/2 z erytrolem), jak będzie gotowy dodać masło (50g) i migdały.
Nagrzać piekarnik do temp. 180 góra dół. Natłuścić formę na tartę, rozwałkować lub rozgnieść palcami ciasto tak, żeby wystawały ranty. Rozsmarować masę budyniową, polewę rabarbarowo-truskawkową i ułożyć dowolnie romby z rabarbaru.
Piec 25-30 min. aż do zazłocenia ciasta. Schłodzić i wstawić do lodówki.