Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Batat pieczony z ricottą i rukolą
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Łączny czas
30
minuty
minut
Rodzaj
kolacja, lunch, obiad
Kuchnia
fusion, śródziemnomorska, wegetariańska
Porcje
1
porcja
Składniki
1
batat
4
łyżki
ricotty
1
garść
rukoli
1
łyżka
oliwek
1
łyżka
nasion słonecznika
1
łyżeczka
oliwy
przyprawy: sól, pieprz, papryka
Instrukcje
Batata umyj dokładnie, przekrój na pół. Połówkę natnij skrop olejem, dopraw i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20-25 minut.
Nasiona słonecznika lub inne podpraż na suchej patelni.
Ricottę wymieszaj z oliwkami, nałóż na upieczonego batata, dodaj rukolę i posyp nasionami.
444kcal, B: 15,7g, T: 22g, W: 39,7g, WW: 4,0