Cofnij
sałatka z kozim serem

Sałatka z grillowaną brzoskwinią

Czas przygotowania 15 minuty
Łączny czas 15 minuty
Rodzaj kolacja, lunch, śniadanie
Kuchnia fusion, śródziemnomorska, wegetariańska
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 1 brzoskwinia
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 100 gramów sera koziego miękkiego
  • 2 garści szpinaku
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki ziół sól, pieprz

Instrukcje
 

  • Szpinak opłucz i wyłóż na talerz.
  • Na szpinaku układaj pomidorki, kukurydzę.
  • Brzoskwinię ugrilluj, wyłóż na sałatkę. Możesz użyć brzoskwini z puszki, przed użyciem opłucz ją.
  • Na górę posyp pokruszony ser, skrop olejem i dopraw.
  • Zjedz z opieczonym chlebem.
  • E: 457kcal, B:: 22,8g, T: 32,3g, W: 18,6g, WW: 1,8
Słowo kluczowe low carb