Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Ekspresowy chłodnik
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Rodzaj
kolacja, lunch, obiad
Kuchnia
fusion, polska
Porcje
2
porcje
Składniki
2
sztuki
buraków
gotowane, można też kupić gotowe, starte - ja takie kupiłam
3
sztuki
ogórków małosolnych
250
g
kefiru
4
łyżki
jogurtu greckiego
1
szklanka
bulionu warzywnego
niekomiecznie, jak nie mamy
2
sztuki
jajka
1
łyżka
oliwy z oliwek
2
ząbki
czosnku
sok z cytryny
do smaku
koper, szczypior
Instrukcje
Na oliwie poddusić buraki z czosnkiem, zalać bulionem.
Dodać starte ogórki, kefir i jogurt, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Schłodzić w lodówce, posypać koperkiem, podawać z jajkiem i pieczywem lub jak ktoś woli z ziemniakami.
na 1 porcję: E: 336.4 kcal, B: 19.5 g, T: 16.3 g, W: 24.8 g, błonnik: 4.9 g, WW: 2.5