Wydruk przepisu
Snickers
keto, low carb
Kuchnia fusion
Keyword keto, low carb
Czas przygotowania 90 minut
Porcje
porcji
Kuchnia fusion
Keyword keto, low carb
Czas przygotowania 90 minut
Porcje
porcji
keto, low carb
Sposób przygotowania
  1. Spód: masło orzechowe 200g i czekolada bez cukru 100g - rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę z masłem orzechowym, przełożyć do formy, włożyć do zamrażarki na 30 minut.
  2. Warstwa 1: wymieszać mascarpone z erytrolem i ksylitolem np. po 50g, wyłożyć na warstwę czekolady.
  3. Warstwa 2: rozpuścić masło na dużej patelni lub w garnku, dodać śmietankę, po 50g słodzików, mieszać i na średnim ogniu redukować - masa powinna lekko zbrązowieć i zagęścić się. Lekko schłodzić i wylać następną warstwę.
  4. Warstwa 3: posypać orzeszkami i polać rozpuszczoną gorzką czekoladą (może być też czekolada bez cukru dla diabetyków (ze stewią lub ksylitolem).
  5. Wstawić do lodówki.
  6. 1 kawałek E: 293kcal, B:, 6g T: 24g, W: 11,8g, WW: 1

Leave a Comment