
Czas przygotowania | 2 minuty |
Czas gotowania | 25 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osobę
|
Składniki
- 140 g ziemniaków
- 1 dużą garść fasolki szparagowej może być z mrożonki
- 50 g fety
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 kromka chleba żytniego na zakwasie
Składniki
|
![]() ![]() ![]() |
Sposób przygotowania
- Ziemniaki pokrój, przypraw mieszanką, wyłóż razem z fasolką na papier do pieczenia, na blaszce piekarnika lub weź składniki z wczorajszego obiadu 🙂 Piecz około 25 minut.
- W tym czasie pokrój fetę, suszone pomidory i czerwoną cebulkę.
- Po ostudzeniu ziemniaków, całość wymieszaj, dopraw tymiankiem, można skropić octem balsamicznym.