
Czas przygotowania | 15 |
Porcje |
|
Składniki
- 1 banan najlepiej zielonkawy
- 1 jajo
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki płatków jaglanych
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 1/2 łyżeczki masła
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Białko oddziel od żółtka, ubij na sztywną pianę, dodaj 1/2 rozgniecionego banana, mąkę, żółtko oraz płatki.
- Spód od tortownicy delikatnie posmaruj masłem (aby ciasto nie przywierało), masę przelej na spód od tortownicy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.
- Po upieczeniu dodaj jogurt, 1/2 banana (pokrojonego), masło orzechowe, posyp cynamonem.