
Czas przygotowania | 35 minut |
Porcje |
porcja
|
Składniki
- 1/2 opakowania tofu
- 1/2 sztuki brokuła
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 5 łyżek płatków drożdżowych
- 1 łyżka syropu z agawy lub miodu
- 2 szt. suszonych pomidorów
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 garść pietruszki
- 1 łyżeczka sezamu
- sól, pieprz, papryka wędzona
Składniki
|
![]() ![]() ![]() |
Sposób przygotowania
- Kaszę opłucz w gorącej wodzie, aby pozbyć się goryczy, a następnie gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Tofu pokrój na plastry i zamarynuj w musztardzie, syropie z agawy, oliwie, płatkach drożdżowych, sezamie, soli i pieprzu (WCZEŚNIEJ- tak aby było około 3-4h w lodówce).
- Zamarynowane tofu wyłóż na papierze do pieczenia i piecz w 180 stopniach około 15-20 minut.
- Brokuł wrzuć do gotującej się osolonej wody na około 6-8 minut.
- Suszone pomidory pokrój w kostkę i dodaj razem z pokrojoną natką pietruszki do kaszy jaglanej. Wymieszaj. Smacznego!
- E: 580kcal, B: 36,5g, T: 20g, W: 62g, WW: 6,3