Daktylowo-kakaowa wegańska owsianka z truskawkami
dieta wegańska i niski indeks glikemiczny to możliwe, spróbuj pysznej owsianki
Porcje Czas przygotowania
1porcja 5minut
Porcje Czas przygotowania
1porcja 5minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Daktyle pokrój.
  2. Gotuj płatki na mleku roślinnym z dodatkiem pokrojonych daktyli (na małym ogniu), mieszając co jakiś czas- około 6 minut.
  3. Dodaj pokruszoną czekoladę i dodaj do gotującej się owsianki. Gotuj jeszcze około 2-3 minuty, aż konsystencja owsianki będzie odpowiednia (jeśli zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody).
  4. W tym czasie truskawki zanurz w kąpieli wodnej, aby delikatnie rozmiękły.
  5. Dodaj truskawki do owsianki i posyp wiórkami.